Hirdetés
Hirdetés

Letöltendőt kapott az apjára támadó múcsonyi férfi

| 2023. 04. 05. | 14:36:00
Már volt dolga az igazságszolgáltatással.
Letöltendőt kapott az apjára támadó múcsonyi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki 2020. augusztus 8-án Múcsony egyik utcáján ordítozni kezdett édesapjával, a földre lökte, és rátérdelt, majd – miután ököllel többször fejen ütötte –, egy 8 centiméter pengehosszússágú bicskával szúró mozdulatot próbált a nyaka felé tenni. A vádlott azonban nem járt sikerrel, mert a társaságukban lévő két másik személy lelökte őt a sértett testéről. Ekkor a vádlott egyikük felé fordult és kérdőre vonta, hogy miért szólt bele a vitába, majd bicskájával mellkasának elülső felszínét megszúrta.

A bántalmazás következtében mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a mellkason szúrt férfi esetében az erőbehatás nagysága és a bántalmazás módja alapján reális esély volt arra, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülés alakuljon ki, melynek elmaradása a véletlenen múlt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és őt halmazati büntetésül 2 év 4 hónap szabadságvesztére, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során azt, hogy a testi sértés bűntette kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülményként esett latba az, hogy a terhelt fenti cselekményét korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje és más büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, valamint ilyenként értékelte a hasonló jellegű cselekmények vármegyei elszaporodottságát is.

Hirdetés
Hirdetés