Hirdetés

Hirdetés

Rendőrverés Borsodban: 3-3 évet kér az ügyész

ugyeszseg.hu

2023.04.14. 11:00

Rendőrverés Borsodban: 3-3 évet kér az ügyész

Az egyik férfi többszörösen büntetett előéletű. + Kamerafelvétel.

Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen az Ózdi Járásbíróságon, akik rendőrökre támadtak.  

A vádirat szerint 2021 októberében egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, akik előállítás céljából egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről. A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt – fia előállítása miatt – megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte.

A rendőr ekkor meg akarta bilincselni az 50 éves férfit, amit észlelt a presszó kapujánál tartózkodó, rokonaihoz hasonlóan szintén erősen ittas állapotú 26 éves férfi is, aki azért, hogy megakadályozza az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést, hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát.

A nyomozás során a férfiak beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – ítélje a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfit és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfit egyaránt 3 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra.

A videót IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ózdvádemelésrendőrverés

Hirdetés

Hirdetés