Hirdetés

Hirdetés

430 milliós munka kezdődik Mezőkövesden

borsodihir.hu

2023.05.15. 13:03

430 milliós munka kezdődik Mezőkövesden

Miskolci cég nyerte a kivitelezést.

Hirdetés

A mezőkövesdi iparterületek fejlesztésének harmadik ütemében felújítják az Asztalos utcát, ami mintegy 250 méter hosszan és 10 centiméter vastagságban szilárd betonkő burkolatot kap – erről a Közbeszerzési Értesítő számolt be május 15-én. Az Asztalos utca forgalmi terhelési osztály szerint „D”, azaz nehéz kategóriába sorolható. A tervezett útszakasz a meglévő betontáblákhoz igazodva 12 méter burkolatszélességgel készül, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel határolva. 

Megújul a szintén jelentős teherforgalmat bonyolító Kertész utca is: 218 méter hossza aszfaltozzák. A tervezési szakasz eleje az Eper utca szilárd burkolatához csatlakozik. A tervezett útszakasz 5 méter burkolatszélességgel és kétoldali, 1 méteres padkával határolt. A szelvényezés szerinti mindkét oldalon vízelvezető árkok találhatóak, melyek tisztítása elvégzendő.

Kialakítják a Kertész és Asztalos utcák összekötő szakaszát is, ami szintén aszfaltburkolatot kap. Ezen kívül infrastrukturális fejlesztést végeznek a reptér 20 és a volt katonai laktanya 10 hektáros területén, ahol többek között talajstabilizáció történik.

A közbeszerzési eljárás során a kivitelezési munkákra 8 pályázat érkezett. Közülük a legkedvezőbb árajánlatot a miskolci székhelyű D-Gesztor Építő és Acélszerkezet Gyártó Kft. tette, így a kiíró mezőkövesdi önkormányzat ezzel a céggel kötött szerződést május 4-én 429,8 millió forint értékben.
Mezőkövesdfejlesztésiparterület

Hirdetés

Hirdetés