Hirdetés
Hirdetés

430 milliós munka kezdődik Mezőkövesden

| 2023. 05. 15. | 15:03:00
Miskolci cég nyerte a kivitelezést.
430 milliós munka kezdődik Mezőkövesden
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mezőkövesdi iparterületek fejlesztésének harmadik ütemében felújítják az Asztalos utcát, ami mintegy 250 méter hosszan és 10 centiméter vastagságban szilárd betonkő burkolatot kap – erről a Közbeszerzési Értesítő számolt be május 15-én. Az Asztalos utca forgalmi terhelési osztály szerint „D”, azaz nehéz kategóriába sorolható. A tervezett útszakasz a meglévő betontáblákhoz igazodva 12 méter burkolatszélességgel készül, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel határolva. 

Megújul a szintén jelentős teherforgalmat bonyolító Kertész utca is: 218 méter hossza aszfaltozzák. A tervezési szakasz eleje az Eper utca szilárd burkolatához csatlakozik. A tervezett útszakasz 5 méter burkolatszélességgel és kétoldali, 1 méteres padkával határolt. A szelvényezés szerinti mindkét oldalon vízelvezető árkok találhatóak, melyek tisztítása elvégzendő.

Kialakítják a Kertész és Asztalos utcák összekötő szakaszát is, ami szintén aszfaltburkolatot kap. Ezen kívül infrastrukturális fejlesztést végeznek a reptér 20 és a volt katonai laktanya 10 hektáros területén, ahol többek között talajstabilizáció történik.

Hirdetés
Hirdetés