Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bicskával a kezében fenyegette a rendőröket – 8 évet kapott az ózdi

| 2023. 05. 09. | 18:58:00
Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt mondták ki bűnösnek.
Bicskával a kezében fenyegette a rendőröket – 8 évet kapott az ózdi
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a helyi vádlottnak az ügyében, aki egy bicskával kezében fenyegetett két intézkedő hivatalos személyt. A bíróság által megállapított tényállás szerint a rendőrök 2021. november 21-én egy domaházi ingatlanhoz mentek, hogy egy pár órával korábban történt cselekmény miatt két ott tartózkodó személyt – egy férfit és egy nőt – előállítsanak. Azonban a nő élettársa, a vádlott ittas állapotban, agresszívan, káromkodva akadályozta meg az intézkedést, kijelentve, hogy nemrég szabadult a börtönből, ezért nem fél a rendőröktől.

Elővett egy 7 cm pengehosszúságú bicskát, amelyet a feje felé emelt és a rendőrök felé irányítva, szúrásra készen tartotta, miközben életveszélyesen fenyegette a hivatalos személyeket. A vádlott felszólításra felhagyott cselekményével.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt mondta ki bűnösnek és a személyi minősültségére tekintettel vele szemben kiszabható magasabb mértékű büntetési tételkeretet figyelembe véve 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés