Hirdetés
Hirdetés

Borsodi sörözőben verekedett – itt az ítélet

| 2023. 05. 16. | 15:40:00
Egy sörösüveggel legalább háromszor a sértett fejére ütött.
Borsodi sörözőben verekedett – itt az ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 januárjában D. T. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amelynek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 augusztusában egy sörözőben focimeccset nézett.

Ennek során szóváltásba keveredett egy ismeretlen férfival, akitől ő és a barátja nem tudták nézni a tévét.

A vitába beleszólt a későbbi sértett is, aki felszólította a vádlottat, hogy fejezze be az ordítást. A vádlott ekkor elhagyta a sörözőt. Néhány nappal később a sértett élettársával a söröző közelében lévő másik vendéglátóegységben volt, a vádlott pedig később egy barátjával érkezett a sörözőbe. Mindkét férfi ittas állapotban volt A sértett tisztázni akarta a korábbi történéseket, ezért megindult a vádlott felé, aki szintén megindult a sértett irányába. A sértett tartva a vádlott bántalmazásától, őt egy alkalommal meglökte azért, hogy a vádlott távolabb kerüljön tőle. „Fejezzük be!”– mondta, majd megfordult és vissza akart menni a sörözőbe. Erre válaszul a vádlott egy sörösüveggel legalább háromszor a sértett fejére ütött. Csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán 8 napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek, mivel az eszköz és az elkövetés módja életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

A Debreceni Ítélőtábla május 16-án a vádlott bűnösségének megállapítását törvényesnek tartotta, azonban nem tartotta alaposnak a felmentésére irányuló jogorvoslatot. A vádlott felfüggesztett szabadságvesztés büntetése inkább enyhe, mint súlyos, azonban a súlyosításra nem kerülhetett sor. Ugyanakkor az ítélőtábla a pártfogó felügyelet elrendelését nem tartotta szükségesnek ezért azt mellőzte.

Hirdetés
Hirdetés