Hirdetés
Hirdetés

Elhagyatott borsodi ingatlanok kapuit vitték el

| 2023. 05. 04. | 16:25:00
Három férfit ítélt el a bíróság.
Elhagyatott borsodi ingatlanok kapuit vitték el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Ózdi Járásbíróság azokat a vádlottakat, akik 2021 januárjában elhatározták, hogy különböző, leginkább elhagyatottnak tűnő ingatlanok vas alapanyagú, könnyen mozdítható, leemelhető bejárati kiskapuit fogják magukhoz venni, majd fémhulladékként értékesíteni. A terheltek a kapuk szállításához az elsőrendű vádlott gépkocsiját használták, aki az eladás iránt is intézkedett.

A három férfi két hét alatt 12 arlói, ózdi, borsodnádasdi és járdánházi ingatlan kapuját távolította el, egy alkalommal cselekményük kísérleti szakban maradt.

A bíróság a terhelteket társtettesként, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt, valamint ezen túlmenően az első- és másodrendű vádlottat társtettesként, kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt is bűnösnek mondta ki és őket a rendiség sorrendjében 1 év 6 hónap, 1 és 10 hónap és 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3, 4, illetve 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a büntetés kiszabásakor a nagyszámú halmazatot és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát.

Hirdetés
Hirdetés