Hirdetés
Hirdetés

Évekre börtönbe megy a téglával dobálózó megyaszói férfi

| 2023. 05. 10. | 20:50:00
A bántalmazás miatt a sértett egyik veséjét el kellett távolítani.
Évekre börtönbe megy a téglával dobálózó megyaszói férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott május 10-én a Miskolci Törvényszék annak a megyaszói férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 áprilisában egy korábbi italozás során felmerült konfliktus miatt rokonaival együtt megjelent haragosának háza előtt, és ott hangoskodni kezdett. A kiabálásra felfigyelt a házban vendégként tartózkodó sértett, aki távozásra szólította fel a vádlottat, ő azonban ehelyett bement az udvarra, és egy ott talált téglát a sértett férfi testéhez vágott.

A bántalmazás miatt a férfi egyik veséjét el kellett távolítani. E sérülés közvetett életveszélyes állapotot, egyben maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év 10 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a terhelt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, idős sértett sérelmére követte el a cselekményt, illetve azt is, hogy az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottak, míg enyhítő körülményként esett latba az életveszélyes állapot közvetett jellege.

Hirdetés
Hirdetés