Hirdetés
Hirdetés

Igényes, kellemes hangulatú tereket alakítanának ki Rudabányán

| 2023. 05. 24. | 15:46:00
Tanösvény is várná a látogatókat.
Igényes, kellemes hangulatú tereket alakítanának ki Rudabányán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat kivitelezőt keres zöld infrastruktúra fejlesztésére. A május 24-i Közbeszerzési Értesítő szerint az Óvoda utcában és a Szabadság téren közösségi teret alakítanának ki, a Petőfi utcában létrehoznák a Millenium teret, a Zöldfa utcában pedig a „Géniusz” parkot. 

A Petőfi és az Óvoda utca sarkán egy igényes, kellemes hangulatú, a városi lakók szívét is melengető területet alakítanának ki, és a szennyező környezet megszüntetésével az egészséges klímaviszonyok megteremtéséhez is hozzájárulnának. Felújítanák a patakpartot, tanösvényt alakítanának ki, installációkat helyeznének el, fásítanának, vécéket alakítanának ki a területen lévő régi épületből. Emellett utcabútorokat helyeznének el, és megoldanák a közvilágítást. A munkára 7 hónap áll rendelkezésre.

A Szabadság téren megtörténne a tereprendezés, a gyomirtás, majd fákat ültetnének. A park megvilágítását napelemes kandeláberek biztosítanák, egy kisebb parkolót alakítanának ki, továbbá okospadokat és hulladéktárolót helyeznének el. A munkára 4 hónap áll rendelkezésre.

A Petőfi utcában is fásítanának, padokat, szemeteseket helyeznének el, továbbá egy 3 méteres zászlórudat. A munkára 4 hónap lesz.

A Zöldfa utcában alakítanák ki a „Géniusz” parkot. Itt is fásítanának, gyalogos útvonalakat hoznának létre, valamint kukákat, sakkasztalokat, padokat, lengő tekéket helyeznének el. A feladat elvégzésére 4 hónap áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés