Hirdetés
Hirdetés

Ilyen még nem volt: ombudsmani elismerést kapott a borsodi iskolaőr

| 2023. 05. 10. | 18:04:00
Fazekasné Csapó Klára munkáját olyan szolgálattá varázsolta, ami a gyerekek szeretetén tükröződik.
Ilyen még nem volt: ombudsmani elismerést kapott a borsodi iskolaőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elismerést a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ormosbányai iskolaőre kimagasló szakmai és emberi helytállásáért érdemelte ki. Fazekasné Csapó Klára többek között azért kapta a megbecsülést, mert munkáját olyan szolgálattá varázsolta, ami a gyerekek szeretetén tükröződik.

„Ha jót adok, akkor a törődés visszatükröződik a gyerekek szeretetében” – mondta a rangos elismerésben részesült ormosbányai iskolaőr.

Fazekasné Csapó Klára 2021 márciusától teljesít szolgálatot iskolaőrként. A feladathoz való hozzáállását jól tükrözi a gyerekek szeretete, amit rajzokban is megörökítettek. A mindenki által csak Babu-néninek becézett kollégánk szabadidejében is elkötelezett híve a közösségének, hiszen több karitatív és szakmai rendezvényen aktív résztvevőnek számít.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában ünnepélyes keretek között további ombudsmani elismeréseket adott át dr. Kozma Ákos május 8-án. Az alapvető jogok biztosa által 2018-ban alapított Ombudsmani Ezüst Emlékérem állami, önkormányzati vagy társadalmi szervezet, illetve egyház vezetőjének, képviselőjének az alapvető jogok biztosa, illetve helyetteseivel alkotmányos kötelezettségük teljesítése, feladatellátásuk során a partnerség jegyében történő eredményes munkakapcsolat vagy együttműködés eredményeként adományozható. Az emlékérem előoldalán Szent György és sárkány harcát megörökítő dombornyomat látható. Szent György nemcsak a rendőrség patrónusa, hanem az alapvető jogok biztosának alapjogvédő tevékenysége felett is őrködik.

Hirdetés
Hirdetés