Hirdetés
Hirdetés

Megvédte a Tiszaújváros bajnoki címét

| 2023. 05. 21. | 11:07:00
A nőknél a Budaörs diadalmaskodott.
Megvédte a Tiszaújváros bajnoki címét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfiaknál címét megvédve a házigazda Tiszaújváros, a nőknél pedig a Budaörs nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát szombaton.

A férfiaknál győztes együttesben a Lehmann fivérek közül csak Csongor szerepelt, mellette Kiss Gergely, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel és Sinkó-Uribe Aurél kapott szerepet. A hazai csapat 52:45 perc alatt tette meg a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és zárásként 5 km futásból álló távot, maga mögé utasítva a budaörsieket és a debrecenieket.

– Számomra ez egy erős edzés is volt, mert jövő héten Cagliariban folytatom a világbajnoki sorozatot. Nagyon boldog vagyok, hogy jó formában versenyző társaimmal sikerült megvédeni a bajnoki címünket, hiszen voltak erős ellenfeleink a mezőnyben

– nyilatkozta Lehmann Csongor.

A nőknél a Hangya Adrienn, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Nóra Romina alkotta Budaörs 1:03.52 óra alatt ért célba, megelőzve a Százhalombattát és a Team Újbudát. Az ob-n az összes korosztályt figyelembe véve 130 együttes indult el.

A klubcsapatoknál minimum három-, maximum ötfős egységek indulhattak, a tagok közül háromnak kellett célba érni, és a harmadik időeredményét vették figyelembe.

Eredmények:
férfiak:
1. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Csongor, Kovács Gyula, Kiss Gergely, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél) 52:45 perc
2. Budaörsi TKE 56:09
3. Debreceni Sportcentrum 56:18
nők:
1. Budaörsi TKE (Hangya Adrienn, Horváth Karolina Helga, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Nóra Romina) 1:03.52 óra
2. Százhalombattai VUK SE 1:05.22
3. Team Újbuda SE 1:07.18

Hirdetés
Hirdetés