Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ütött, majd két telefonnal távozott a sajóhídvégi rabló

| 2023. 05. 28. | 15:12:00
Letartóztatták.
Ütött, majd két telefonnal távozott a sajóhídvégi rabló
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság pénteken elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint május 23-án délután a sajóhídvégi Coop ABC parkolója melletti filagóriában üldögélő sértetthez lépett, elvette tőle az asztalra letett mobiltelefonját, majd amikor a sértett azt visszakérte, őt ököllel több alkalommal arcon és fejen ütötte.

A sértettet legalább 15 ütés érte, azonban a gyanúsított ezt követően is folytatta a bántalmazását, a jobb lábfejével arcon rúgta, jobb térdével az arcába térdelt.

Ezt követően a bántalmazás hatására a földre csúszott sértettől a mobiltelefonon kívül elvett egy másik mobiltelefont is, és a helyszínről távozott. A sértett a gyanúsított bántalmazása következtében előre láthatóan 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsított cselekménye rablás bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés tartama miatt – amely 12 évig terjedő szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a terhelt személyi körülményei és egzisztenciális viszonyai fokoznak. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné a sértett befolyásolásával vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével. Mivel a gyanúsítottal szemben ezen felül több büntetőeljárás is folyamatban van, a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság mindezekre figyelemmel egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés