Hirdetés
Hirdetés

Zsarolás az ózdi benzinkúton: itt az ítélet

| 2023. 05. 15. | 15:52:00
Azt mondta az eladónak, elvágja a torkát.
Zsarolás az ózdi benzinkúton: itt az ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik megöléssel fenyegetőztek egy ózdi benzinkúton 2022. október 15-én hajnalban.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két terhelt a töltőállomás shopjából akart megszerezni egy palack bort. Hosszasan tanakodtak, cserélgették az üvegeket, majd a pulthoz lépve azt állították, hogy a terméket máshol vásárolták, és magukkal hozták, ezért nem fizetik ki. Az eladó közölte, látta, hogy a polcról vették le az árut, így azt ki kell fizetniük. Az elsőrendű vádlott – akire a másodrendű vádlott jelenléte támogatólag hatott – a torka elvágásával fenyegette meg a sértettet, utalva arra, hogy az sem számít, ha börtönbe megy. Az eladó ennek hatására engedte, hogy a terheltek fizetés nélkül távozzanak.

A sértett azért is tartott a férfitól, mert néhány órával korábban egyik kollégáját is megöléssel fenyegette, büszkélkedve azzal, hogy korábban már volt büntetve.

A bíróság az elsőrendű vádlottat súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű terheltet ugyanezen bűncselekmény elkövetése miatt 2 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, utóbbi vádlottat bűnsegédként találta a bíróság bűnösnek.

A szabadságvesztés tartamának megállapításakor az elsőrendű vádlott esetében enyhítő körülményként vette figyelembe beismerő vallomását és megbánását, a másodrendű terhelt vonatkozásában pedig a bűnsegédi elkövetési alakzatot. Súlyosító körülményként esett latba mindkettejük önhibából eredő ittas állapota, valamint a másodrendű vádlott tekintetében az, hogy a bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el.

Hirdetés
Hirdetés