Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Irodaépületet korszerűsítenek Ózdon

| 2023. 06. 01. | 17:29:00
Szigetelnek, nyílászárókat cserélnek és napelem is lesz.
Irodaépületet korszerűsítenek Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közbeszerzést írt ki Ózd önkormányzata a helyi városüzemeltető intézmény irodaépületének és a mellette található kiszolgáló épület energetikai korszerűsítésére. A felhívás a Közbeszerzési Értesítő június elsejei számában jelent meg. 

A tervek szerint a Zrínyi Miklós úti irodaépület külső hőszigetelést és dörzsölt vakolatot kap; az utcafronti (nyugati) oldalon a meglévő elavult és problémás előtető konzolokat a bejárat feletti rész kivételével visszabontják, a bejárat fölé új, polikarbonát fedés kerül. Az irodaépület padlása 25 centiméter vastag kőzetgyapot hőszigetelést kap. A déli homlokzatán lévő bejárat feletti előtető cserépfedését visszabontják, korcolt fémlemez fedéssel tervezett az új lapostetős kialakítása.

A műhelyt kívülről és a padláson szintén szigetelik. Új egységes csapadékvíz-levezetést építenek ki. Mindkét épületben cserélik a nyílászárókat. Az irodaépület földszintjén új, akadálymentes mosdó lesz, az utcafronti bejárat előtt rámpa biztosítja az akadálymentességet – ennek érdekében két új, akadálymentes parkolóhelyet is kijelölnek. kijelölése felfestéssel és tábla kihelyezésével.

Napelem is lesz

A meglévő távhős és kazános radiátoros fűtésrendszer korszerűsítését tervezik mindkét épületben. Minden fűtőtestet acéllemez lapradiátorra cserélnek. A műhelyépület déli (oldalkert felé néző) és keleti (hátsó kert felé néző) magastető felületein napelemes elektromos energiatermelő rendszert építenek ki. Az épületben minden lámpatest cserélnek, helyükre korszerű, energiatakarékos LED lámpák kerülnek. 

Hirdetés
Hirdetés