Hirdetés
Hirdetés

Újabb részletek a múcsonyi csecsemőgyilkosságról

| 2023. 07. 04. | 13:28:00
Beszámítható a 29 éves nő, fegyházba zárnák.
Újabb részletek a múcsonyi csecsemőgyilkosságról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Beszámítható volt az a múcsonyi nő, aki megölte újszülött kisfiát 2022 júliusában, majd kidobatta egy bozótosba – legalábbis ezt állítják a szakértők. A 29 éves anya a vécén szülte meg a gyerekét, majd földhöz vágta és magára hagyta. Az egyik ismerősének ezután azt hazudta egy szatyorról, hogy galambtetemek vannak benne, közben a megölt baba volt. A kegyetlen anya még a védőnőnek is azt mondta, hogy halva szülte meg a gyerekét a kórházban. A nő akár életfogytiglani börtönt is kaphat – számolt be róla július 3-án a TV2 Tények.

[Beillesztett cikk: Vádemelés: óvodai dajka ölte meg csecsemőjét Múcsonyban]

A szomszédok szerint sokszor zavart volt a nő, aki egy óvodában dolgozott dajkaként. Akkor derült ki, hogy 26 hetes terhes, amikor hirtelen trombózisa lett, a védőnőt azonban csak az utolsó héten kereste fel. 

– A vádlott a köldökzsinórt elvágta, majd néhány perc elteltével az újszülöttet kiemelte a vécékagylóból, földhöz ütötte azért, hogy a lába ne mozogjon, ne maradjon életben – olvasta fel a tárgyaláson az ügyész. Ezt követően az egyik ismerősét felhívta, hogy vigyen el tőle egy galambtetemekkel teli szatyrot, ebben azonban a halott csecsemő volt. A vád szerint a nő készülhetett a gyilkosságra. – Az ölési szándékra utaló magatartásai is megnyilvánulnak abban, hogy a gyermekruha, babaápolási termékek megvásárlására nem intézkedett – hangzott el. Az ügyben igazságügyi szakértőt is meghallgattak a Miskolci Törvényszéken. Megállapították, hogy a nő éretlen, infantilis személyiség.