Hirdetés

Hirdetés

Kerekdomb, kerek szám: 6 500 vendég Tállyán

2023.09.18. 19:02

Kerekdomb, kerek szám: 6 500 vendég Tállyán
(Fotó: illusztráció)

Gyönyörű időben nyíltak a pincék és a szívek.

Hirdetés

Ismét megteltek Tállya utcái és pincészetei fesztiválozókkal, idén 6500 ember látogatott el a Kerekdomb Fesztiválra. A vénasszonyok nyarának köszönhetően még kellemes napsütésben járhatták a látogatók a pincészeteket, hallgathatták a koncerteket és a zenés-, irodalmi előadásokat, de az e-bike túrák és a bodrogi evezés is népszerűnek ígérkezett a nyolcadik Kerekdomb Fesztiválon. Jövőre is hasonlóan sokszínű, összművészeti programokkal merülhetünk el az őszben szeptember 13. és 15. között. 

A fesztivál ideje alatt kinyitják a gazdák a pincék ajtajait, sőt a dűlőtúrákon akár azt is megismerhetjük, hogy honnan is kerül a szőlő a poharunkba. Ezek között is volt olyan dűlőtúra, amely a kutyásoknak és gazdáiknak szólt, volt, ahol e-bike-kal lehetett körbejárni a szőlőtőkéket, máshol a naplemente kíséretében zajlottak a kóstolók, de aszúszemszedő versenyen is megméretethették magukat a résztvevők. Emellett különféle boros tematikájú beszélgetéseken mélyedhettünk el az UNESCO világörökség alatt álló Tokaj-hegyaljai borvidék jellegzetességeiben, ismerhettük meg annak borászait. Sőt, borkóstolás közben akár jótékonykodhattunk is: a 2021 óta aktív Mosolybor, a Tokaji Borvidékhez aktívan kötődő nők által létrehozott jótékonysági akció keretén belül ugyanis egy kóstolóval összekötött beszélgetés alatt ismerkedhettünk meg a környék női borászaival, a részvételi díjból pedig a Boldogkőváraljai Fogyatékos Otthon lakóinak vásárolnak majd használati eszközöket és szerveznek programokat. 

Az összművészeti fesztiválon mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot: színházi előadások, irodalmi estek, kiállítások, filmvetítések, gyermek programok, kézműves foglalkozások, könnyű-, komoly-, illetve világzenei koncertek és sportprogramok is szerepeltek a műsorfüzetben.

borTállyaKerekdomb fesztivál

Hirdetés

Hirdetés