Sorsfordító bejelentést tett Harry herceg és Meghan Markle

borsodihir.hu

2020.01.09. 13:00

Sorsfordító bejelentést tett Harry herceg és Meghan Markle

Egy újszerű, progresszív pozíciót szeretnének betölteni a családban.

Hirdetés

Meglepő bejelentést tett közösségi oldalán Harry herceg és Meghan Markle. Nem sokkal azt követően, hogy a pár hazatért néhány hetes kanadai kiruccanásáról, közölték:

a jövőben kevesebb olyan teendőt látnak el, ami a királyi családdal kapcsolatos.

Visszalépésüket azzal indokolták, hogy szeretnének anyagilag is függetlenedni, és úgy tervezik, a jövőben Anglia és Észak-Amerika között ingáznak majd. Harry tisztázta azt is, hogy ez nem jelenti azt, hogy megszakítaná a kapcsolatát a családdal, továbbra is eleget tesz kötelezettségeinek. A herceg még annyit hozzátett, döntésüket hosszas gondolkodás után hozták meg.

A Buckingham Palota kétsoros közleményben reagált az eseményekre, melyben azt mondják, váratlanul érte őket a bejelentés és bár megértik és elfogadják a bejelentést, a különválást hosszú és bonyolult egyezkedés fogja megelőzni.

Harry herceg hatodik volt a trónöröklési rendben, az elmúlt két hónapban ő már a második, aki visszalép a királyi teendőitől. András herceg novemberben tette ugyanezt, miután hírbe hozták Jeffrey Epstein amerikai üzletemberrel, akit kiskorúak megrontásának vádjával ítéltek el.

A Bloomberg a Sussexroyal.com-ra hivatkozva azt írja, a pár nem kap többé támogatást a Sovereign Grant nevű alapon keresztül. Ez lényegében az adófizetők pénzéből fenntartott alap, melyből az ingatlanokkal kapcsolatos kiadásokat és a hivatalos utakat finanszírozzák.
Harry hercegMeghan MarkleBrit királyi család

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés