Hirdetés

Férjhez ment Erzsébet királynő unokája

| 2020. 07. 17. | 18:16:00
Választottja egy olasz ingatlanmágnás.
Férjhez ment Erzsébet királynő unokája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Férjhez ment pénteken Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája. Az esküvőt eredetileg májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt új időpont nyilvános kijelölése nélkül elhalasztották. A windsori királyi rezidencián, szűk családi körben tartott pénteki ceremóniát az udvar előre nem jelentette be.

Beatrix hercegnőt – András yorki hercegnek, a brit uralkodó harmadik gyermekének elsőszülött leányát – tavaly szeptemberben jegyezte el Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz ingatlanmágnás. A Buckingham-palota - a királynő londoni hivatala – közölte, hogy a szűk körű pénteki esküvőn jelen volt a 94 esztendős uralkodó és századik életévében járó férje, Fülöp edinburghi herceg.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a ceremónián maradéktalanul érvényesítették a kormány által a járvány megfékezésére életbe léptetett intézkedéseket. A március 23-án bevezetett nagy-britanniai korlátozások értelmében a legutóbbi ideig esküvőket, keresztelőket és egyéb ceremoniális társadalmi rendezvényeket sem lehet tartani, és ez alól a királyi család sem volt kivétel. Az esküvők tilalmát a járvány jelentős enyhülése nyomán a brit kormány július 4-én feloldotta, de előírta, hogy a ceremóniákon legfeljebb harminc meghívott vendég vehet részt.

Beatrix a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, de a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

Hirdetés