Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zacher Gábor sem tévedhetetlen

| 2021. 03. 08. | 20:21:00
A toxikológus az elhízásról mint nagyon fontos rizikófaktorról beszélt.
Zacher Gábor sem tévedhetetlen
Hirdetés
Hirdetés

– Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt! A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, amik védettséget nyújt – mondta a 168 órának adott interjújában egyebek mellett Zacher Gábor toxikológus.

A szakember egy dán kutatásra hivatkozva arról is beszélt, hogy szerinte a krónikus betegeken és az időseken túl az elhízottak vannak a legnagyobb veszélyben.

– Nagyon komoly rizikófaktor az elhízás! Saját szememmel is látom, hogy 50 éves túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomással ha „covidos” lesz, szinte biztos, hogy súlyos légzési nehézséggel gépre kerül és meghal. Ennyi. Durvának tűnik, és biztosan nem hangzok „píszinek”, de szeretném, hogy az emberek túléljék ezt a betegséget

– jelentette ki, hozzátéve: ha túlsúlyos hírességek megmutatnák, hogy miként tudnak egészséges életmódváltással lefogyni, sokan követnék kedvenceik példáját. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés