Hirdetés
Hirdetés

Hatvanadik születésnapját ünnepli Zoltán Erika énekesnő

| 2022. 02. 15. | 12:24:00
1984-ben indult el a zenei pályája.
Hatvanadik születésnapját ünnepli Zoltán Erika énekesnő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma, vagyis február 15-én ünnepli 60. születésnapját Zoltán Erika énekesnő, táncos, szövegíró. 1984-ben találkozott Pásztor Lászlóval, a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert – olvasható a Wikipédián.

A következő évben jelent meg első nagylemeze a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint másfél millió eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később producerként saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland popegyüttesek köszönhetik neki hírnevüket.

Első tánciskoláját – Zoltán Erika Tánciskolája néven – 1990-ben alakította meg, amely azóta az ország legnívósabb iskolái közé nőtte ki magát, jelenleg Erica C. Dance School néven működik. Korábban balettoni tanult, 1976-ban 14 évesen felvételt nyert Jeszenszky Mester jazz-balett iskolájába, ami abban az időben az egyetlen komoly és elismert jazz-tánc iskola volt. Szűcs Judith első országos koncert turnéjának háttértáncosa, majd három évig Karda Beáta háttértáncosa volt.

Hirdetés
Hirdetés