Hirdetés

Grammy-díj: Jon Batiste-é lett az év albuma

MTI

2022.04.04. 08:17

Grammy-díj: Jon Batiste-é lett az év albuma
(Fotó: Grammy Awards)

Kiosztották a legrangosabb zenei díjakat – sokan kaptak több elismerést is.

Hirdetés

Hirdetés

Jon Batiste-é lett az év albuma az április 3-i Las Vegas-i Grammy-gálán, és ő nyerte a legtöbb (öt) elismerést is. A Silk Sonic az év felvétele és az év dala díjat kapta, a legjobb új előadó Olivia Rodrigo lett – összegez az MTI.

A 35 éves, számos műfajban dolgozó Jon Batiste We Are című lemeze lett a legjobb az albumok között, emellett további négy kategóriában díjazták. A 64. Grammy-díjátadó előtt ő kapta a legtöbb (tizenegy) jelölést.

Az eredetileg január 31-re tervezett ceremóniát az Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt halasztotta április 3-ra. Az MGM Grand Garden Arenában tartott ceremónián az R&B supergroup Silk Sonic, azaz Bruno Mars és Anderson Paak duója nyitotta a show-t, majd négy trófeát is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvétele, valamint az év dala elismerést. Bruno Mars utolérte a legendás Paul Simont: immár ők ketten azok a személyek, akik eddig három alkalommal is elhódították az év albuma díjat.

A Disney Channel sztárjaként berobbant 19 éves Olivia Rodrigo kapta a legjobb új előadónak járó elismerést, ezzel folytatódott a nők uralma ebben a kategóriában, hiszen az elmúlt három évben Dua Lipa, Megan Thee Stallion és Billie Eilish volt a díjazott. Olivia Rodrigo további két Grammy-t kapott a gálán.

A legjobb rap előadásért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a Family Ties című dalért - ők unokatestvérek.

Grammy-díjDíjkiosztó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés