Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a legnagyobb énekesek toplistája

| 2023. 01. 03. | 12:46:00
Elvis Presley is csak a tizenhetedik.
Itt a legnagyobb énekesek toplistája
Hirdetés
Hirdetés

Aretha Franklin minden idők legnagyobb énekese a rangos amerikai Rolling Stone magazin listáján; a válogatás máris vihart kavart azzal, hogy hiányzik róla Céline Dion – közölte a távirati iroda. A 200 legnagyobb énekest felsoroló, újévkor közzétett lista első tíz helyét soul és R&B énekesek uralják, Franklin mögött Whitney Houston lett a második, Sam Cooke a harmadik.

„Minden határt túllép, hogy a listán nem szerepel Céline Dion, aki minden idők legjobb énektechnikájú előadója” – idézte Jamie Lambert producer, promóter és előadó tweetjét a cnn.com. A Rolling Stone a lista kísérőszövegében arra hívta fel a figyelmet, hogy mielőtt bárki kommentelni kezdene, legyen tisztában azzal, ez a legnagyobb énekesek listája, nem pedig a legnagyobb hangoké. „A tehetség lenyűgöző, a képesség páratlan” – írták.

A Rolling Stone magazin először 2008-ban publikált hasonló, akkor 100-as listát, akkor ismert zenészek voksai alapján. A mostani listát a szerkesztőség tagjai, a publikáló újságírók állították össze, felölelve a tágabban értelmezett popzene elmúlt száz évét. Így kerülhetett a legjobb 200 közé az indiai Lata Mangeshkar (Amy Winehouse és Johnny Cash közé a 84. helyre) vagy a salsakirálynő Celia Cruz, aki egészen a 18. helyre kúszott fel.

A Rolling Stone listájáról Céline Dion mellett jó néhány ismert név is hiányzik, mások mellett Dionne Warwick, Diana Ross vagy Sting is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés