Hirdetés

Hirdetés

Éveket kapott a halálos balesetet okozó traktoros

borsodihir.hu

2016.11.07. 17:33

Éveket kapott a halálos balesetet okozó traktoros

A 37-esen történt tragédia.

Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság november 7-én ítéletet hirdetett a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt S. G. vádlottal szemben indult büntetőügyben.

A vádlott 2015. június 3-án éjjel, a közvilágítás nélküli 37-es számú főúton Sárospatak irányába közlekedett egy traktorral és a hozzá csatolt permetezőgéppel a „Lassú járművel behajtani tilos” figyelmeztető tábla ellenére. A sértett egy Opel Kadett-tel szintén a 37-es számú főúton közlekedett utasával. A gépjárművet vezető sértett az engedélyezett haladási sebességet túllépve közlekedett, amikor hirtelen meglátta az előtte haladó traktort. Ekkor fékezésbe kezdett, azonban a jármű jobb elejével a permetezőgépnek ütközött. Az ütközés következtében a személygépkocsi és a traktor a bal oldali forgalmi sávba sodródtak, az Opel a bal oldali forgalmi sávban keresztbe fordult, majd a Sátoraljaújhely irányából érkező DAF típusú tehergépkocsi elejének ütközött. Az Opel azonnal kigyulladt, két utasa a helyszínen életét vesztette.

A bíróság ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében és ezért

2 év fogházban letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Jelentős enyhítő körülményként értékelte azon sértetti közrehatást, hogy a sértett közel 120 km/h sebességgel alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. A vádlott az eljárás során a felelősségét nem ismerte el.

Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.  

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés