Hirdetés
Hirdetés

Kényszergyógykezelik a mezőkövesdi anyagyilkost

| 2018. 01. 15. | 20:22:00
A jogerősen elítélt nő egy üvegdarabbal metszette el hozzátartozója nyakát.
Kényszergyógykezelik a mezőkövesdi anyagyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék kényszergyógykezelést rendelt el annak az 52 éves mezőkövesdi nőnek az esetében, aki tavaly februárban megölte 80 éves édesanyját.

Horváth Dóra bírósági sajtószóvivő a jogerős ítéletről elmondta: a kényszergyógykezelés az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történik, ahonnan a vádlott csak gyógyulása esetén bocsátható el.
A tényállás szerint a nőnél néhány évvel ezelőtt skizofréniát állapítottak meg, ezért rendszeresen gyógyszereket kellett szednie. Amikor elmulasztotta, hangokat vélt hallani.

Szűk egy évvel ezelőtt a kora reggeli órákban a nőt – erősödő tünetei miatt – édesanyja kórházba akarta vitetni. Emiatt vitatkoztak, majd dulakodni kezdtek. A vádlott a hozzátartozójára támadt és egy, a szobaajtóból kitört üvegdarabbal a nyakát teljes szélességében elvágta. A sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlottal szemben emberölés miatt indult eljárás.

A törvényszék hétfőn felmentette a tettest. Mint a szóbeli indoklásban elhangzott, a vádlott betegsége miatt nem volt képes a tett következményeinek felismerésére, ezért nem büntethető. Folyamatos orvosi kezelése és felügyelete azonban szükséges, mert másokat is megtámadhat.

Hirdetés
Hirdetés