Hirdetés
Hirdetés

Ózdi aggastyán apróhirdetésben keresett élettársat

| 2018. 11. 20. | 20:57:00
Talált, de nem ilyenre vágyott.
Ózdi aggastyán apróhirdetésben keresett élettársat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hirdetett az Ózdi Járásbíróság november 20-án azoknak a nőknek az ügyében, akik kifosztották a társkereső hirdetés alapján megismert idős férfit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak rokonok voltak. 2017 júniusában az I. rendű vádlott egy helyi lap apróhirdetési között fedezte fel, hogy a sértett élettársat keres. Megbeszélte a II. rendű vádlottal, hogy felkeresik az idős férfit, kifigyelik hol tartja a pénzét és azt megszerzik tőle.

2017. június 25-én fel is hívták a sértettet, akivel néhány telefonváltást követően még aznap találkozót beszéltek meg. A vádlottak a késő délutáni órákban taxival érkeztek a férfi házához.

A sértett beinvitálta a két nőt otthonába, akik mint nagymama és annak unokája mutatkoztak be. Beszélgetésük közben II. rendű vádlott hamar a pénzre terelte a szót, kétezer forintot kért a taxi kifizetésére. A sértett mit sem sejtve a vádlottak tervéről, gyanútlanul elővett az egyik párna alól egy pénztárcát és átadta az összeget a nőnek.

A vádlottak azt is látták, hogy a párna alatt egy fmásik pénztára is van, így amíg a sértett körbevezette az I. rendű vádlottat a házban, addig a II. rendű vádlott azt elvette. Bement a fürdőszobába, és zsebre tette a benne lévő 120 ezer forint készpénzt.

Indulás előtt a II. rendű vádlott az üres pénztárcát még a házban eldobta. A sértett kára nem térült meg.

A vádlottakat kifosztás miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte a járásbíróság, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a vádlottak büntetlen előéletét, míg a II. rendű vádlott vonatkozásában azt is, hogy kiskorú gyermekeket nevel.

A bíróság ítélete nem jogerős, az I. rendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ügyész, a II. rendű vádlott, valamint védője tudomásul vette a bíróság döntését.

Hirdetés
Hirdetés