Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a sajószögedi anyagyilkost

| 2018. 12. 04. | 20:20:00
De még nincs vége az ügynek, mert fellebbezett.
Elítélték a sajószögedi anyagyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élete végéig rács mögött maradhat az a sajószögedi férfi, aki különös kegyetlenséggel ölte meg, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes édesanyját. Az ügyben kedden hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék.

A vádlott évek óta haragos viszonyban volt a vele egy háztartásban élő, 80 éves édesanyjával. 2017. július 4-én a kora délutáni órákban, amikor az ittas állapotban lévő vádlott hazaért, az édesanyja a sajószögedi családi ház mögötti nyári konyha teraszán, a fotelban ült.

A vádlott egy seprű nyelével és ököllel fél órán keresztül bántalmazta, majd egy késsel nyakon szúrta édesanyját.

A férfi ezután elindult kifelé az udvarról, miközben egy kockás rongyba törölte a véres kezét, és a tőle két méterre álló

szomszédok hallatára közölte, hogy „elvágtam a torkát”, majd megnyugodva visszament a ház udvarára. A férfi a rendőrök kiérkezésekor azt ismételgette, hogy „megérdemelte”.

A bíróság a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év elteltét követően bocsátható feltételes szabadságra.

Súlyosító körülményként értékelte a törvényszék, hogy a vádlott büntetett előéletű, és a cselekményt közvetlen hozzátartozója, édesanyja sérelmére, kitartó módon követte el, valamint, hogy két minősítő körülmény is fennállt: a különös kegyetlen elkövetési mód, és az, hogy a sértett idős koránál fogva a védekezésre korlátozottan volt képes.

Hirdetés
Hirdetés