Hirdetés
Hirdetés

Újabb részletek a miskolci szexuális erőszakról

| 2019. 01. 29. | 16:48:00
Az egyik áldozat a támadó kezébe harapott.
Újabb részletek a miskolci szexuális erőszakról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint két nőt akart megerőszakolni Miskolc belvárosában.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas férfi január 27-én hajnali 2 óra körül a Búza tér környékén hátulról megragadta az egyik sértett haját és a földre akarta rántani. A nő segítségért kiáltott, mire a férfi megpróbálta a nadrágját a fehérneműjével együtt lehúzni. Mivel az áldozat továbbra sem maradt csöndben, a gyanúsított elfutott. 

Később, 4 óra körül Csabavezér utcán egy másik nőt a társasházak közé húzott és trágár kifejezésekkel két parkoló autó közé lökött. A nő hassal a földre esett, a férfi pedig elkezdte letépni a nadrágját és a fehérneműjét is leszakította. Közelebb hajolt áldozatához, aki ekkor a mobiltelefonján próbált segítséget hívni. Támadója azonban elvette és eldobta a készüléket, majd megpróbálta befogni a nő száját, mire az a kezébe harapott. Erre a férfi fejbe rúgta, megütötte, majd távozott.

– Amennyiben bűnösnek találják, 2–12 év szabadságvesztéssel büntethetik. Ez önmagában felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét, továbbá rendkívüli agresszivitása alapján a bizonyítást is veszélyeztetheti a sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével – indokolta az előzetes letartóztatást Gyurán Ildikó sajtószóvivő.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés