Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatásban marad a kórházi rabló

| 2019. 06. 05. | 19:09:00
A támadó Miskolcon bántalmazott egy nőt.
Letartóztatásban marad a kórházi rabló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetes letartóztatásban marad a Miskolci Járásbíróság végzése szerint az a férfi, aki tavaly télen az egyik helyi kórház területén támadott meg egy nőt pénz reményében. A gyanúsított ügyében június 11-én tart előkészítő ülést a bíróság. A letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tartották fenn, mivel a rablás kísérlete miatt zajló büntetőeljárásban akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható.

Horváth Dóra sajtószóvivő június 5-i közlése szerint az elkövető tavaly december 27-én megsérült otthonában, ezért mentőt hívott. Miután a kórház sürgősségi részlegén ellátták és elbocsátották, hazajutni is mentővel akart, ezt azonban a körülmények nem tették lehetővé. Több mentőt is megkért, de valamennyien visszautasították.

A férfi ekkor észrevette egy, az autójába pakoló nőt, odalépett, hátulról befogta a száját és megszorította a nyakát. A sértettnek valamennyire sikerült kiszabadulnia, mire a terhelt – pénzt követelve – többször arcon ütötte ököllel. Végül többen az áldozat segítségére siettek, feltartóztva a férfit a rendőrök megérkezéséig.

Hirdetés
Hirdetés