Hirdetés
Hirdetés

Egy másik kapitányt is feljelentettek a dunai hajókatasztrófa miatt

| 2019. 08. 05. | 19:41:00
Egy jogi képviselő szerint az illető hajója a vízbe került áldozatok fölé siklott.
Egy másik kapitányt is feljelentettek a dunai hajókatasztrófa miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett az újabb feljelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) a dunai hajóbaleset ügyében – közölte a BRFK augusztus 5-én az MTI érdeklődésére. „A nyomozóhatóság a folyamatban lévő büntetőeljárásban – a védői indítványoktól függetlenül is – az eset összes körülményét vizsgálja, amely kiterjed arra is, hogy más bűncselekmény megvalósult-e” – áll a BRFK válaszában.

Az ATV Híradója korábban azt közölte: Gulyás Krisztián ügyvéd, a Hableány elhunyt kapitányának jogi képviselője szerint nem csak a Viking Sigyn kapitánya hibázott, hanem a baleset idején arra közlekedő másik szállodahajó kapitánya is. Ezért őt is feljelentette segítségnyújtás elmulasztása miatt.

– A kapitány akkor már tudta, hogy ember van a vízben, és azt is, hogy hol. Félre kellett volna állnia, és azonnal megkezdenie a mentést, ehelyett belegázolt a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben – vélekedett a jogász. 

A feljelentésben hamis tanúzás és hamis vád is szerepel a Viking Sigyn hajóskapitánya ellen, a sértetti képviselő szerint ugyanis a férfi vallomásában valótlanságokat állított. A jogász szerint az összesített nautikai és műszaki szakértői véleményben vannak mind a három bűncselekményt alátámasztó információk.

A televíziós csatorna megkereste az ügyben meggyanúsított Viking Sigyn kapitányának védőjét, Tóth M. Gábor ügyvédet is, aki közölte, mivel ügyfele az eljárásban gyanúsított, „ezért kizárt, hogy hamis tanúzást követhetett volna el”. Továbbá az ügyvéd szerint a kapitány a hamis vád bűncselekményét sem valósította meg.

Hirdetés
Hirdetés