Börtönbe zárnák a borsodi apagyilkost

borsodihir.hu

2020.02.10. 10:18

Börtönbe zárnák a borsodi apagyilkost
A kép illusztráció.

Először anyját védte, majd a már magatehetetlen férfit tovább szurkálta.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy harminchárom éves férfi ellen erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt – áll február 10-i közleményükben. A vádirat szerint a vádlott egy borsodi faluban lévő családi házban együtt élt szüleivel, valamennyien italozó életmódot folytattak.

A vádlott apja ittasan rendszeresen vitatkozott családtagjaival, ilyenkor kölcsönösen szidalmazták egymást, tettlegességre is sor került közöttük, és 2018 júliusában már megtörtént, hogy a férfi késsel támadt a feleségére.

2018 decemberében a vádlott és szülei nagyobb mennyiségű bort fogyasztottak, közülük leginkább az apa ittasodott le. A délutáni órákban a családi házban a vádlott apja és anyja összevesztek, a vita hevében a férfi elővett egy nagyméretű konyhakést, mellyel rátámadt a feleségére, meg akarta szúrni. A vádlott azonban bement szülei hálószobájába, odalépett az apjához, kicsavarta kezéből a kést, majd számon kérte magatartásáért.

Az apja vissza akarta szerezni a kést, dulakodni kezdett a vádlottal, aki ennek során nyakon és mellkason szúrta.

A sértett erősen vérzett, majd összeesett. A felindult állapotba került vádlott azt mondta az apjának: megérdemelte, mert ő kereste a bajt, és többször közepes, illetve egy esetben nagy erővel mellkasán és hasfalánál megszurkálta a földön fekvő apját. A feleség megpróbálta megakadályozni a fia cselekményét, rákiabált, hogy ne csinálja, de a vádlott nem tudott leállni és ezután is tovább szurkált. A cselekmény végeztével a vádlott elküldte az anyját a szomszédba, hogy hívja ki a mentőket, ő pedig folyamatosan megkísérelte újraéleszteni az apját, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a tüdőket és a szívet is sértő szúrások következtében elhalálozott.

A vádlott addig jogos védelmi helyzetben járt el, amíg az anyját védte a támadástól, azért nem büntethető, azonban amikor a földre került és magatehetetlen állapotban lévő apját többször megszúrta, ezen cselekményéért büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
Borsodapagyilkosság

Szóljon hozzá!

Hirdetés