Hirdetés

Hirdetés

Vádemelés egy sajószentpéteri gázolás ügyében

Borsodihir.hu

2020.03.23. 09:33

Vádemelés egy sajószentpéteri gázolás ügyében
A baleset a Sajószentpéter és Sajókápolna közötti úton történt (Fotó: Police.hu)

A vádlott szabálytalanul előzött, de a sértett is mulasztott.

Hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott az ügyészség azzal a férfival szemben, aki teherautóval gázolt halálra kivilágítatlan kerékpárost 2017 őszén Sajószentpéter külterületén, a Sajókápolnára vezető úton. A Miskolci Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt emelt vádat, írták március 23-án.

A vádirat tényállás szerint a férfi 2017 októberében, a reggeli órákban – ködös időben – közlekedett a munkáltatója teherautójával, amikor előzésbe kezdett. Azonban a rossz látási viszonyok miatt nem győződött meg, arról, hogy jön-e szemben más jármű, így a kivilágítatlan kerékpárost sem vette észre. A biciklis a teherautó elé került, majd az ütközés következtében az úttest melletti füves vízelvezető árokba zuhant. A 49 éves sajólászlófalvai biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen meghalt. A vádlott sérülést nem szenvedett.

Az ügyészség álláspontja szerint a baleset bekövetkezésében mindkét fél felelős. A gépjármű vezetője szabálytalanul előzött, míg a sértett biciklije sem elől, sem hátul nem volt kivilágítva, továbbá a férfin nem volt fényvisszaverő mellény sem, pedig lakott területen kívül viselnie kellett volna.

SajószentpéterbalesetBorsod-Abaúj-Zemplénügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés