Hirdetés

Hirdetés

Nem képes megjavulni a borsodi pofozkodó

Borsodihir.hu

2020.04.29. 09:08

Nem képes megjavulni a borsodi pofozkodó
Garázdaság, testi sértések a számlán (Fotó: Freepik)

Visszatérően ütközésbe kerül a törvénnyel a vádlott, akinek most egy életveszélyes sérülésért kell felelnie.

Hirdetés

Börtönnel sújtaná az ügyészség azt a férfit, aki 2018-ban megütötte haragosát, és az életveszélyesen megsérült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Április 29-i közleményükben azt írják, a felek között – akik egy borsodi kistelepülésen laknak – még 2016-ban mérgesedett el a viszony, miután kölcsönösen sértegették egymást a közösségi médiában, még össze is verekedtek. Akkor ezért egyiküket közérdekű munkával, ellenlábasát 60 nap elzárással büntette a Szikszói Járásbíróság.

2018 decemberében a két férfi találkozott a falu presszójában találkozott, ahol a sértett két barátja társaságában tartózkodott. A vádlott meghívta volna őket egy italra, azonban előbbi nem fogadta el, mondván, a haragosa miatt került büntetés-végrehajtási intézetbe. Vita kezdőtött, de a presszó bezárt, mire a sértett a barátaival üveges bort és kólát vásárolva hazaindult. Az utcán addig lökdösődtek, hogy az egyik barát mérgében a kerítéshez csapta a borosüveget, mire az elvágta a kezét. Amikor elmentek bekötözni a sebet, és a két férfi egyedül maradt, összeverekedtek. Ennek során a sértett egy ütés következtében úgy beverte a fejét egy betonaljzatba, hogy életveszélyes koponya- és állkapocscsonttörést szenvedett.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a vádlottal töltessék le a rá korábban súlyos testi sértés bűntett miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést. Ezt a szóban forgó bűncselekményt ugyanis a felfüggesztés hatálya alatt követte el. 
testi sértésBorsod-Abaúj-Zemplénügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés