Vascsővel ütötték agyon az idős nyéstai asszonyt

2020.07.08. 16:03

Vascsővel ütötték agyon az idős nyéstai asszonyt
(Fotó: illusztráció)

Brutális gyilkosság néhány tízezer forintért - súlyosbítottak a miskolci ítéleten.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla a vádlottak cselekményét nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és magánlaksértés bűntettének is minősítette. Ezért az I. rendű vádlott fegyházbüntetését 17 évre, II. rendű vádlott büntetését életfogytiglani fegyházbüntetésre súlyosította azzal, hogy legkorábban 28 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélőtábla a III. rendű vádlott fegyházbüntetését 20 évre súlyosította. IV. és V. rendű vádlottakat pedig 10-10 évre tiltotta el a közügyek gyakorlásától. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Alvó sértettre támadtak

Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlottak egy vasrúddal követték el az emberölést, az idős sértettnek esélye sem volt a védekezésre és a túlélésre. A vádlottak kitartóan, 1 órán keresztül bántalmazták az idős asszonyt, gátlástalan módon, az esti órákban, támadtak a már alvó sértettre. Az ítélőtábla szerint a büntetési célok megvalósulását csak a súlyosított ítélettel lehet elérni.

A nők kint figyeltek...

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint az 5 fős társaság tagjai – 3 férfi és 2 nő – ugyanazon borsodi településen éltek, az egyik nő jól ismerte a nyéstai sértettet és annak szokásait is, többször kért tőle kölcsön. A vádlottak 2017 áprilisában egymás társaságában tartózkodtak, amikor az egyik nő arra panaszkodott, hogy ha rövid időn belül nem tud pénzt szerezni és élelmiszert vásárolni, akkor a hatóságok elveszik tőle a gyerekeit. A társaság ekkor úgy döntött a sértett idős asszonytól fognak pénzt szerezni, indulás előtt azonban a II. rendű vádlott egy vascsövet vett magához. A sértett a nyári konyhában aludt, amit a vádlottak a ház mögött található kert felől közelítettek meg. A két nő kint maradt figyelni az utcát, nehogy valaki megzavarja őket, míg a három férfi bement a sértetthez. Az idős asszony felébredt a zajra. A II rendű vádlott azonnal nekiesett és ütni kezdte a vascsővel, addig, amíg mozdulni bírt.

Alamizsnáért gyilkoltak

A sértett az elszenvedett koponyasérülések következtében a helyszínen életét vesztette. A 3 férfi ezután átkutatta az ingatlant, ahonnan élelmiszereket és néhány tízezer forint készpénzt hoztak el, majd a zsákmány szétosztását követően távoztak a helyszínről. Amikor hazaértek, észlelték, hogy a bántalmazáskor használt vascsövet otthagyták, így még aznap este visszamentek érte, majd azt, egy lakatlant telken található kútba dobták.

gyilkosságéletfogytiglan

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés