Nem kérnek súlyosítást a kisfia halálát okozó miskolci nő büntetőperében

Borsodihir.hu

2020.07.27. 20:12

Nem kérnek súlyosítást a kisfia halálát okozó miskolci nő büntetőperében

Elektromos kenyérsütővel csinálta volna meleget a vádlott, tűz ütött ki.

Hirdetés

Az első fokon kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésről szóló ítélet helybehagyását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a miskolci nőnek a büntetőperében, akinek a felelőtlensége miatt meghalt a fia lakástűzben tavaly februárban.

A tragédia egy családi házban történt. A négy gyermeket egyedül nevelő, édesanyjával élő asszonynak nem volt pénze gázzal fűteni. A tűzeset előzménye, hogy három gyermek az apánál volt, csak a legkisebb, 5 éves kisfiú tartózkodott otthon az anyjával és a nagymamájával.

A vádlott gáz híján egy elektromos gofrisütővel és egy kenyérsütővel igyekezett meleget csinálni éjszakára. Utóbbival a kisfiú számára, a kenyérsütőt a gyermek ágyától mindössze öt centiméterre, a laminált padlóra helyezte.

Bekapcsolta, a sütő részét felnyitotta, hogy a meleg azon kifelé áramolhasson, majd lefeküdt a saját szobájában. Hajnalban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, tűz keletkezett, a lángok olyan gyorsan szétterjedtek, hogy a kisfiú nem tudok kimenekülni, de a felnőttek sem tudták már kimenteni.

A nőt a Miskolci Törvényszék első fokon 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztéssel büntette, az ítélet ellen a védő enyhítése érdekében fellebbezett. A vádhatóság a törvényszék ítéletét tudomásul vette, hozzátéve, az említettnél enyhébb ítélet már az ilyen tragédiákat okozó szülői gondatlanság általános megelőzés ellen hatna. Az ügyben a Debreceni Ítélőtábla hoz másodfokú határozatot.
tűzbíróságMiskolcDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés