Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkosságig vezetett egy pár lebukása Ózdon

| 2020. 09. 09. | 12:47:00
Életfogytiglant kértek a vádlottra, aki véletlenül keveredett a történetbe.
Gyilkosságig vezetett egy pár lebukása Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért vagyonelkobzás elrendelésével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 39 éves férfi szemben, aki agyonvert egy egyedül élő ózdi nőt 2019 végén. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott többszörös visszaeső, aki Ózdon élt hajléktalanként.

A vádirat szerint – amelyről az ügyészség szeptember 9-én közölt részleteket – a sértett szerelmi viszonyt folytatott egy élettársi kapcsolatban élő férfival. Utóbbi párja azonban rájött a megcsalásra. 2019 novemberében a viszony leleplezése érdekében a sértetthez indult, útközben csapódott hozzá a hajléktalan férfi, akit korábban nem ismert, de akkor megkérte, hogy tartson vele. A félrelépés így nem is maradt tovább titokban. A felek vitáját követően az indulatos, megcsalt asszony hazament, a vádlott pedig nemcsak hazakísérte, hanem a rövid ismeretség ellenére nála is éjszakázott. 

A történet azonban tovább bonyolódott: a hajléktalan férfi felkereste a sértettet, mondván, ő tulajdonképpen a barátja a nő „szerelmének”. Márpedig – állította valótlanul – a férfi ottfelejtette a mobiltelefonját, amelyet visszavinne neki. A lényeg, hogy végül erőszakkal (pofonnal) elvette a nő mobilját, és eladta ezer forintért.

Másnap újra felkereste az áldozatot, amikor is úgy megverte, hogy a nő a helyszínen belehalt az ütlegekbe. Haldoklása során még megfenyegette gyilkosát, mondván, „száz évet fogsz ülni”.

A vádlott másnap Ózdról Miskolcra, onnan Budapestre utazott. A következő napokban fogta el a rendőrség egy éjjeli melegedőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés