Hirdetés
Hirdetés

Erőszakos borsodi vesztegetőt ítélhetnek el jogerősen

| 2021. 09. 12. | 19:17:00
A férfi Ózdtól nem messze, ittasan szenvedett balesetet.
Erőszakos borsodi vesztegetőt ítélhetnek el jogerősen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 15-én másodfokú ítélet születhet a debreceni táblabíróságon annak férfinak a büntetőügyében, aki tavaly áprilisban rendőröket próbált megvesztegetni Borsod megyében, sőt rá is támadt egyikükre. A vádlottat idén májusban nem jogerősen  5 év börtönnel sújtotta az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi ittasan vezetve balesetet szenvedett autójával egy Ózdhoz közeli
településen. Arra kérte a járőröket, hogy tekintsenek el az intézkedéstől. Amikor azok közölték vele, hogy erre nincs lehetőség, pénzt ígért az egyenruhásoknak, akik figyelmeztették: bűncselekményt követ el. Az autós megismételte az ajánlatát, mire a rendőrök tájékoztatták, hogy előállítják. Ő erre becsületsértő kifejezésekkel illette a rendőröket. Egyiküknek azt mondta, elvágja a torkát és a családtagjait is megöli majd ökölbe szorított kézzel rátámadt. A járőrök megbilincselték a férfit, akki még akkor is szitkozódott. 

A hivatali vesztegetés, hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt folyó ügyben az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett az elsőfokú ítélet után.

Hirdetés
Hirdetés