Hirdetés
Hirdetés

Ittasan, autójával vészfékezett volt élettársa előtt egy ózdi férfi

| 2021. 11. 24. | 11:23:00
Vádat emeltek ellene.
Ittasan, autójával vészfékezett volt élettársa előtt egy ózdi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt. A vádlott autóval közlekedő haragosait feltartóztatta, majd baseballütővel verekedett és betörte az ajtóüveget. Egy másik alkalommal autójával próbálta leszorítani őket az útról, illetve eléjük vágva vészfékezésre kényszerítette a szabályosan közlekedőket – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a 32 éves férfi korábbi élettársával és annak fiával régóta haragos viszonyban van. 2020. július elején a késő éjszakai órákban Ózd belterületén a volt élettárs, annak fia és egy ismerősük mentek autóval, amikor a sofőr hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután egy baseball ütővel kiszaladt az utcára, és a volt élettársa fiának a kezére ütött a lehúzott ablakon keresztül. Mielőtt még a sértettek az autóval elmenekülhettek volna, a vádlott szintén baseballütővel az autó jobb hátsó üvegét be is törte.

A bántalmazás során testi sérülés nem történt, azonban a gépjárműben 65 ezer forint összegű rongálási kár keletkezett.

A vádlott egy hét múlva Ózdon autójával ment, amikor észrevette a volt élettársát és annak fiát, előtte haladva szintén személyautóval. A kocsijukhoz közel, mintegy 30 centiméter távolságra követte őket. Ezután előzésbe kezdett, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot, hanem az autóját többször, szándékosan a volt élettársa fia által vezetett autó irányába kormányozta, és megpróbálta az úttestről leszorítani.

A sértett sofőr kitérő kormánymozdulatokat tett, valamint többször fékezett, hogy elkerülhesse a balesetet, végül a férfi az autó elé bevágva az úton keresztbe állt, amivel a sértettet vészfékezésre kényszerítette. A vádlott ezzel szándékosan veszélyeztette volt élettársának és annak fiának az életét és a testi épségét.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés