Hirdetés
Hirdetés

Kifoszthatták a pásztorórán elaludt mezőkövesdi férfit

| 2021. 11. 17. | 09:55:00
Két nő ellen emeltek vádat.
Kifoszthatták a pásztorórán elaludt mezőkövesdi férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 és egy 50 éves nő ellen kifosztás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt. Az idősebbik a sértett férfi lakására ment szexuális együttlét céljával, onnan viszont készpénzt és cigarettát lopott – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A vádirat szerint a vádlottak – akik testvérek – július 1-jén a kora délutáni órákban Mezőkövesden egy söröző teraszán italozva ismerkedtek össze a férfival. A férfi az idősebb nőt a lakására hívta, ahol kínálta.

Az intim együttléthez készülődtek, amikor a férfi ittasságánál fogva elaludt.

 

A nő a helyzetet kihasználva átkutatta a férfi ruházatát, talált 6 ezer forint készpénzt, de emellett 8 doboz cigarettát is magához vett, valamint eltette a férfi bankkártyáját és a védettségi igazolványát, majd távozott.

Testvérével összetalálkozva elmondta neki a történteket, majd ketten úgy döntöttek, hogy visszamennek a házhoz. A sértett beengedte őket, és amíg az idősebbik nő elterelte a figyelmét, testvére, hogy leplezze a korábbi bűncselekményt, az előszobaszekrényre visszahelyezte a bankkártyát és a védettségi igazolványt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű idősebb nővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetésre, míg testvérével szemben pénzbüntetésre tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés