Hirdetés

Súlyosítást kérnek a borsodi bántalmazó rendőrökre

ugyeszseg.hu

2022.01.27. 09:55

Súlyosítást kérnek a borsodi bántalmazó rendőrökre
Illusztráció (Fotó: Freepik)

Lopás miatt intézkedtek, amikor az egyikük megütötte a fiatalt.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a bántalmazó rendőrök ügyében súlyosításért fellebbezett a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának ítélete ellen – írja az ugyeszseg.hu. 2018 novemberében a rendőrök egy borsodi élelmiszerboltban, lopás miatt intézkedtek két fiatalkorúval szemben. A vádirat szerint az egyik rendőr egyszer megütötte a feltételezett elkövető derekát olyan erővel, hogy a sértett majdnem elesett.

Ezt követően a rendőrök indulatosan kérdőre vonták a lopás miatt a sértettet és – a bolt személyzete által visszatartott – szintén kiskorú társát. A számonkérés során a rendőr újra bántalmazta a sértettet, a tarkóján ütötte meg többször, majd a másik kiskorút is tarkón ütötte négy-öt alkalommal.  

Miután az élelmiszerbolt biztonsági kamerájának felvétele alapján beigazolódott, hogy az először bántalmazott kiskorú nem lopott, ő elhagyhatta az üzletet. Ezután a bántalmazó rendőr a másik kiskorú felé lépett, elővette a rendőrbotot és fenyegetően maga előtt tartva, fél méter távolságból újra kérdőre vonta azzal, hogy megérte-e lopni, majd erősen deréktájon ütötte. Mindezt járőrtársa tétlenül nézte végig, és nem lépett közbe.

A nyomozó ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta a rendőröket, egyiküket, mint bűnsegédet.

Az ügyben a bíróság a január 26-i előkészítő ülésen a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és – az azóta leszerelt –  bántalmazót 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg társát 480 ezer forint pénzbüntetésre és katonai mellékbüntetésként, 1 évre a soron következő rendfokozatba előlépésre előírt várakozási idő meghosszabbítására ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért jelentett be fellebbezést.
bántalmazásBorsod-Abaúj-ZemplénDebreceni Regionális Nyomozó Ügyészségrendőrök

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés