Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasba szúrta saját apját egy 15 éves miskolci lány

| 2022. 02. 09. | 10:09:00
Egy 33 centiméter hosszú késsel.
Hasba szúrta saját apját egy 15 éves miskolci lány
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiatalkorú lánnyal szemben, aki konyhakéssel hasba szúrta a saját apját – írja az ugyeszseg.hu. A fiatalt az apja a lakásuk konyhájában azért vonta felelősségre, mert késői időpontban húst sütött és hangosan zenét hallgatott.

A vádirat szerint a fiatalkorú és az apja kapcsolata már évekkel korábban megromlott, folyamatos feszültség volt közöttük, és emiatt a lányt többször beutalták egy miskolci gyermekvédelmi otthonba. 2020 májusában is az otthonban kellett volna tartózkodnia, azonban szökésben volt az apja miskolci lakásában.

Az éjszakai órákban a vádlott kiskorú lánytestvérével, és annak barátnőjével húst sütöttek a konyhában, közben nagy hangerővel zenét hallgattak. Az apát ez idegesítette, felszólította őket, hogy halkítsák le a zenét, és azt is nehezményezte, hogy ilyen késői órán kezdtek el sütögetni. Ez veszekedést váltott ki a fiatalkorú és az apja között, ekkor viszont az apja visszament a szobájába, míg a vádlott a lánytestvérével és annak barátnőjével a saját szobájukba mentek.

Az apa azonban utánuk ment és tovább vitatkozott mindkét lányával, amitől az elkövető feldühödött, ököllel ütötte a padlót, a testvére és a másik lány akarta őt lefogni, de nem sikerült lecsillapítaniuk.

A keletkezett vérző sérüléstől a vádlott és a kiskorú lányok megrémültek, kifutottak az utcára, míg a sértett bejelentést tett a rendőrségen. A szúrás következtében az apa 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, azonban a hasüreg megnyílása esetén hasűri végzés alakulhatott volna ki, amely közvetetten életveszélyes.

Az ügyészség a lánnyal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés