Hirdetés

Hirdetés

Érfogóval támadt rá a kórház dolgozóira egy férfi Miskolcon

Borsodihír.hu

2022.03.01. 09:07

Érfogóval támadt rá a kórház dolgozóira egy férfi Miskolcon
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a 67 éves férfi ellen, akit egy miskolci kórházban láttak el, ő azonban érfogóval rátámadt az orvosnőre és két ápolónőre – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint az ittas vádlottat 2021. február elején, az esti órákban mentő szállította egy miskolci kórházba 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt. A röntgenvizsgálat után az ambulancián helyezték el, kezelését egy orvosnő, valamint két ápolónő kezdte meg, rögzítő kötést raktak fel. A férfi végig szidta az egészségügyi dolgozókat. Amikor egy függönnyel elválasztott helyiségben ültették le, felállt, elrántotta a függönyt, a legközelebb álló ápolónőhöz lépett, aki tartva az agresszív fellépésétől, ellökte magától.

A férfi meghátrált, de a pultról felvett egy hegyes érfogót, azt feje fölé emelve szúró mozdulatokat tett az orvosnő és az ápolónők irányába, azon kijelentéssel, hogy „Megöllek titeket!”.

Az orvos és az ápolónők bemenekültek a vizsgáló helyiségbe és magukra zárták az ajtót. A férfit korábban kísérő műtőssegéd a másik vizsgálóból benyitva látta az eseményeket, ekkor viszont a vádlott rátámadt, az érfogóval felé csapott, majd az irányába hadonászott.

A műtőssegéd felvett egy műanyag széket, azt maga elé tartva a még mindig szúrással próbálkozó férfit az ágyhoz szorította, akit végül a biztonsági őrök segítségével tudtak ártalmatlanítani, és kicsavarták a kezéből az orvostechnikai eszközt. Az egészségügyi dolgozók közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
kórházMiskolcközfeladatot ellátó személy elleni erőszakérfogó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés