Hirdetés

Hirdetés

Trágár módon szidta a rendőröket egy férfi Miskolcon

Borsodihír.hu

2022.03.08. 09:45

Trágár módon szidta a rendőröket egy férfi Miskolcon
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség több rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 21 éves férfival szemben, aki 2021. október végén egymást követő napokon, Miskolcon összetűzésbe került a rendőrökkel, akiket becsmérlő és trágár módon szidalmazott azért, mert rendőrök – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a férfi 2021. október végén, este, Miskolcon egy ismerősével közterületen alkoholt ivott. Vele szemben a járőrök intézkedtek, azonban a férfi magatartása miatt erősítést hívtak, így további két rendőr érkezett a helyszínre. A vádlott valamennyi rendőrt becsmérlően és trágár módon szidta.

A férfi két nappal később, az éjszakai órákban ugyanúgy ismerősével egy köztéren összeveszett, hangosan ordítoztak. A kiérkező két rendőr felszólította őket, hogy hagyják abba a vitát. Az ismerős ennek eleget tett, azonban a férfi sértően szidta a rendőröket. A vádlott arra utalt, hogy csak az egyenruhájuk miatt mernek intézkedni, majd az előállítás megakadályozása érdekében leült, közölte, őt nem vihetik sehová, mert keményebb a rendőröknél. A férfit az ellenszegülése miatt csak testi kényszerrel tudták beültetni a járőrautóba.

A rendőrök munkakörének ellátásával kapcsolatban a vádlotti megnyilvánulások becsületcsorbítására alkalmasak voltak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.
Miskolcbecsületsértésrendőrök

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés