Hirdetés

Hirdetés

Felmentették a miskolci fegyveres rablás tettesét

Borsodihir.hu

2022.04.25. 16:26

Felmentették a miskolci fegyveres rablás tettesét
A vádak között fegyveres rablás is szerepelt (Illusztráció: Freepik)

A férfi elmebeteg, ezért kényszergyógykezelésre van szükség.

Hirdetés

Nem jogerősen felmentette a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki 2020 nyarán gázriasztó-pisztollyal rabolt ki egy nőt a megyeszékhelyen; a vádlottnak – kóros elmeállapota miatt – elrendelték a kényszergyógykezelését. 

Az április 25-i ítélet szerint a férfi az esti órákban csengetett be az áldozathoz postai alkalmazottnak kiadva magát Az idős asszony meglökte, gázriasztó-pisztolyt fogott rá és pénzt követelt tőle. Amikor a sértett azt mondta, hogy nem tud adni, a terhelt közvetlen közelről a nő arcába lőtt, súlyos sérülést okozva. Ezt követően több mint 150 ezer forinttal távozott, magára hagyva vérző áldozatát.
A vádlott másnap egy mezőkövesdi családi házba csengetett be. Az ajtót nyitó férfitól útbaigazítást kért, majd őt is megpróbálta meglőni, de csak a bejárat ajtót találta el.

Néhány nappal később egy soproni mobilüzletben tűnt fel, ahonnan a kipróbálás után magával vitt egy készüléket. Az eladó utána eredet, de a férfi ráfogta a fegyvert. Nem mellékesen – még Mezőkövesden – megrongálta egy patika bejáratát és egyik ablakát.

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, a terhelt azonban nem volt jelen a tárgyaláson, így előtte a fellebbezés lehetősége még nyitva áll.
Miskolcrablásítélet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés