Hirdetés

Hirdetés

Fémtüskéket szórtak a rendőrautók elé Kazincbarcikán

Borsodihír.hu

2022.04.19. 12:19

Fémtüskéket szórtak a rendőrautók elé Kazincbarcikán
(Fotó: police.hu)

A férfi vallomásában azt mondta, azért tette, mert nem szereti a rendőröket.

Hirdetés

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság azzal az 58 éves helyi férfival szemben, aki fémtüskéket szórt parkoló rendőrautók elé – írja a police.hu.

A nyomozás szerint egy a városban lakó férfi 2021. május 7. és 24. között több alkalommal összesen 16 darab fémtüskét dobott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság – kijelölt parkolóban várakozó – szolgálati gépjárműveinek kerekei alá.

Az első alkalommal egy tüske át is szúrta az egyik autó abroncsának belső felületét, azonban a későbbiek során – az elindulások előtti fokozott átvizsgálások révén – már nem történt rongálódás, a tüskéket megtalálták a járőrök.

A rendőrök a nyomozás során információkat szereztek az elkövetővel kapcsolatban, akit az utolsó alkalommal fogtak el, amikor éppen a szolgálati járművek mellett sétált. Ekkor a ruházatának átvizsgálása során is három darab – a korábbiakhoz hasonló – tüske került elő.

Az elkövető a kihallgatása során beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogy nem szereti a rendőröket, ezért akart „kiszúrni” velük.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Kazincbarcikarongálásfémtüske

Hirdetés

Hirdetés