Hirdetés

Hirdetés

Egy mozgássérült pénztárcáját lopta el a sajószentpéteri nő

Borsodihír.hu

2022.05.17. 09:18

Egy mozgássérült pénztárcáját lopta el a sajószentpéteri nő
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az elkövető segítségnyújtást színlelve fosztotta ki az idős asszonyt.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség kifosztás, csalás, lopás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a 47 éves nővel szemben, aki egy elektromos kocsival közlekedő, időskorú mozgássérülttől ellopta a pénztárcáját Sajószentpéteren. A nő ezenkívül ugyanezen településen egy pulton hagyott pénztárcát is elvett – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a nő 2021. január végén, a délelőtti órákban észrevette, hogy a kerékpárúton egy 75 éves mozgássérült asszony elakadt az elektromos kocsival. Több járókelő a segítségére sietett, köztük a vádlott is.

A nő azt színlelte, hogy segíteni akar, azonban a helyzetet arra használta, hogy ellopja a sértett pénztárcáját az abban lévő hatszáz forint készpénzzel, TB kártyával és bankkártyával.

A bankkártyát röviddel ezután használta egy dohányboltban, cigarettát és alkoholt vásárolt. Ezután a bankkártyát visszatette a pénztárcába, és amikor találkozott a lánya élettársával, átadta a pénztárcát azzal, hogy vigye be a boltba, mert azt ott találta. A férfinak nem volt tudomása a bűncselekményről, így a pénztárcát mint talált tárgyat átadta a bolti dolgozóknak.

A vádlott 2021. május elején, a délelőtti órákban, Sajószentpéteren egy dohányboltban vásárolt, amikor észrevette, hogy az előtte vásárló férfi a pulton hagyta a pénztárcáját. A nő ellopta azt a benne lévő 350 ezer forint készpénzzel, személyigazolvánnyal, lakcímkártyával, vezetői engedéllyel és egyéb személyes iratokkal együtt. A pénztárcát átadta a bolt előtt várakozó 13 éves lányának azzal az utasítással, hogy vigye haza.

A vádlott és a lánya a pénzből mintegy 250 ezer forintot közösen elköltöttek. A lánya a személyes iratokat megelőzőleg eldobta, később viszont a vádlott utasítására összeszedte, majd a pénztárcával együtt a sértett házának udvarára bedobta.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá indítványozta korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.
Sajószentpéterlopáspénztárcakifosztás

Hirdetés

Hirdetés