Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyesen megvert két férfi egy miskolci házaspárt

| 2022. 05. 26. | 16:20:00
Kapanyéllel és karóval támadtak a szomszédaikra. A bíróság ítéletet hozott az ügyben.
Életveszélyesen megvert két férfi egy miskolci házaspárt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék testi sértés bűntettében, bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettében, valamint társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében elítélte azt a két vádlottat, akik életveszélyesen megvertek egy házaspárt Miskolcon. Az elsőrendű vádlottat 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélték – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék a közleményében.

A törvényszék szerint az elsőrendű vádlott és a sértett házaspár Miskolcon nem messze laktak egymástól, és évek óta haragos viszonyban voltak. 2019. december 7-én az elsőrendű vádlott és testvére, a másodrendű vádlott a sértettek háza előtt haladt el, amikor ismét szóváltásba keveredtek.

A két vádlott az elsőrendű lakására visszaérve – részben ittasságuk miatt– egyre inkább dühbe gurultak, majd elhatározták, hogy közösen „megijesztik” a sértetteket. Harisnyát húztak a fejükre, és egy kapanyéllel, valamint karóval tértek vissza a házaspár házához, ahová a nyitott ajtón keresztül jutottak be.

Az elsőrendű vádlott a kapanyéllel több alkalommal fejen ütötte a sértett nőt, míg a másodrendű a karóval bántalmazta a férfit. Mindketten védekezésre képtelen állapotba kerültek, ezután a vádlottak távoztak. A sértettek életveszélyes koponyasérüléseket szenvedtek.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelték a vádlottak beismerő vallomását, a cselekmény elkövetése és elbírálása közötti időmúlást, továbbá a másodrendű vádlott fiatal felnőtt korát; ugyanakkor súlyosító körülményként esett a latba büntetett előéletük, az ittas állapotban történő elkövetés, a bűncselekmények halmazata és a részben társtettesi elkövetés.

Hirdetés
Hirdetés