Hirdetés

50 helyett 104-gyel hajtott Miskolcon. Ittasan!

Borsodihír.hu

2022.06.23. 11:55

50 helyett 104-gyel hajtott Miskolcon. Ittasan!
(Fotó: police.hu)

A 65 éves férfi ellen eljárást kezdeményeztek.

Hirdetés

Hirdetés

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek közúti ellenőrzéseket, legutóbb Miskolcon hajtottak végre mozgó sebességellenőrzést. A rendőrök június 20-án dél körül a miskolci Soltész Nagy Kálmán úton mértek be egy autót, aminek vezetője a megengedett 50 kilométeres sebesség helyett 104-gyel közlekedett – írja a police.hu.

A járőrök megállították az autót vezető 65 éves miskolci férfit, akinél a szonda pozitív értéket mutatott.

A helyszínen bevont vezető engedély mellett a hatóság 90 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki, valamint 6 közlekedési előéleti pontot. A Miskolci Rendőrkapitányság továbbá járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást folytat a sofőrrel szemben.

A rendőrségi adatok alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez év január elsejétől május 31-ig 31 olyan közúti közlekedési baleset történt, ahol ittas volt az okozó, az előző év ugyanezen időszakában ez a szám 24 volt. Gyorshajtás miatt az első öt hónapban 91 baleset történt, míg 2021-ben 85 volt ez a mutató. A balesetek elsődleges okai mögött a gyorshajtás és az ittas járművezetés áll.
Miskolcgyorshajtás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti