Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a mozgássérültet kifosztó sajószentpéteri nőt

| 2022. 06. 02. | 18:18:00
Egy 75 éves asszonytól lopott, egy másik esetben pedig 350 ezer forintot zsákmányolt.
Elítélték a mozgássérültet kifosztó sajószentpéteri nőt
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a sajószenpéteri nőnek az ügyében, aki ellen kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség – írja a Miskolci Törvényszék a közleményében. A nő 2021 januárjában Sajószentpéteren észrevette, hogy egy 75 éves mozgássérült nő elakadt az elektromos kocsijával.

Több járókelővel együtt a sértett segítségére sietett, majd az asszony figyelmetlenségét kihasználva elvette pénztárcáját a benne lévő 600 forint készpénzzel, valamint irataival, köztük bankkártyájával együtt.

A bankkártyával később egy dohányboltban cigarettát és alkoholt vásárolt. Ezután lánya élettársának adta a tárcát, akinek azt mondta, hogy azt az utcán találta. A férfinak nem volt tudomása az előzményekről, ezért a pénztárcát leadta a boltban.

Egy másik alkalommal a vádlott az előtte vásárló férfinak a bolt pultján hagyott pénztárcáját vette el a benne lévő 350 ezer forint készpénzzel és iratokkal együtt. A tárcát az üzlet előtt várakozó kiskorú lányának adta, hogy vigye haza.

A lány a készpénzt kivette, a tárcát pedig a közeli vasúti sínek közé dobta, majd az anyja felszólítására összeszedte azokat, és a sértett házának udvarára dobta. A nő a pénz egy részét a lányával együtt elköltötte, a kár másik része a lefoglalás útján megtérült.

Az asszony az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, közokirattal visszaélés, lopás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 4 év szabadságvesztésre ítélte és 4 évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, valamint ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

A bíróság egyúttal kötelezte a vádlottat a sértettek kárának megtérítésére is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés