Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az ismerősét trükkösen kirabló miskolci nőt

| 2022. 06. 20. | 17:14:00
Egy söröző teraszán találkoztak.
Letartóztatták az ismerősét trükkösen kirabló miskolci nőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint kirabolt egy férfit Miskolcon. A bíróság szerint a sértett férfi június 13-án napközben, az Avas városrészben találkozott a korábban látásból ismert gyanúsítottal, akivel egy söröző teraszán találkoztak – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében.

A férfi többször felállt, hogy sorsjegyet és cigarettát vásároljon. Az egyik ilyen alkalommal a gyanúsított nő a táskájából elővett gyógyszert a szájába vette, a sértett italából kortyolt egyet, megvárta, hogy a tabletta oldódni kezdjen, majd a folyadékot a szájából visszaengedte a sörös üvegbe, és megrázta azt.

A férfi visszaérkezve többször ivott az italból, majd a gyanúsítottal kézen fogva távozott. A nő eddig ismeretlen körülmények között elvette a bódult sértett telefonját, készpénzét, iratait, bankkártyáit. A férfi másnap a miskolci kórház toxikológiai osztályán tért magához.

A bíróság szerint a nő tette alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást megnehezítené, megakadályozná. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Hirdetés
Hirdetés