Hirdetés
Hirdetés

Olaszliszkát idézte egy idős ember megtámadása Ózdon 

| 2022. 06. 20. | 19:38:00
A város polgármestere írt a hétvégi esetről.
Olaszliszkát idézte egy idős ember megtámadása Ózdon 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvertek egy traktorost Ózd Center nevű településrészén, az eset az olaszliszkai lincselést idézte. A város polgármestere, Janiczak Dávid számolt be az esetről.

A politikus június 20-i Facebook-bejegyzéséből kiderül: szombat este mezőgazdasági munkából tartott haza a traktorjával az idős centeri (Ózd településrésze) férfi, aki rádudált egy ballagási buli mulatozóira az úttesten. Mivel a visszapillantóban azt látta, hogy egy alak eldől, visszatolatott, hátha ő sodort el valakit. A traktorra azonban nemcsak felmásztak ittas fiatalok,, hanem a nyitott ablakon át, majd az oldalsó üvegajtót is betörve, ütlegelni kezdték a férfit, aki még a telefonján éppen riasztani tudta egy barátját. A felhívott barát gyorsan a helyszínen termett, és leállította a bántalmazókat. Közben a rendőrséget is értesítette. Az egyenruhások két gyanúsítottat – írta a polgármester – előállítottak, míg a traktoros könnyebb sérüléseket szenvedett. Valószínűleg nem sodort el senkit.

– Bízom benne, hogy minden elkövetőt előállítanak, és a törvény a legszigorúbban csap le rájuk, hogy ne maradhasson büntetlenül egy idős dolgos ember bántalmazása! – tette hozzá Janicszak Dávid, aki szerint az ügy felháborító, és a társadalom több problémája is leképeződik benne. Az ő véleménye az, hogy

a hasonló eseteket sokkal erőteljesebb jogszabályok megteremtésével, a rendőrség megerősítésével, a jogköreik bővítésével lehetne elkerülni.

Az ózdi önkormányzat – jegyezte meg – idén 2 millió forint támogatást biztosít a rendőrségnek, hogy túlórákra költve még többet legyenek a közterületek.

Hirdetés
Hirdetés