Hirdetés

Vádemelés az apját megfojtó kazincbarcikai férfi ügyében

Borsodihír.hu

2022.06.28. 08:59

Vádemelés az apját megfojtó kazincbarcikai férfi ügyében
Illusztráció (Fotó: pikist.com)

A vádlott akár életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat.

Hirdetés

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a 37 éves férfi ellen, aki a tavalyi évben fürdőkádba tette, majd megfojtotta az önmagát ellátni nem tudó apját Kazincbarcikán – írja az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a férfi 68 éves mozgáskorlátozott apja Parkinson-kórban szenvedett és állandó felügyeletre szorult.

A fia ezért a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol a férfi élettársával és annak lányával éltek együtt. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja és lánytestvére.

2021. márciusában a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A vádlott aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt.

Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az ivást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával. Az elkövető az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

Az idős férfinak a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
Kazincbarcikaemberölés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés